De weg de waarheid en…

Gepubliceerd op 3 reacties op De weg de waarheid en…

Eigenlijk weet ik niet meer precies wanneer ik ooit lid ben geworden van de ANWB. De ANWB je weet wel die organisatie die je kunt bellen als je pech met je auto hebt.  Binnen afzienbare tijd zijn ze er om je te helpen. Maar ja, wanneer heb ik nou pech. Het is idd wel eens voorgekomen, maar ik probeer het meestal te voorkomen. Dit doe ik door regelmatig mijn auto een onderhoudsbeurt te geven, maar ook dan kom je nog wel eens voor verrassingen te staan. Onlangs had ik nog een reparatie van dik €1500,-. Dat is toch wel zuur geld. Maar goed het voorkomt misschien dat ik met pech langs de weg kom te staan. Voorkomen is beter dan genezen. 

Onlangs las ik een mooie quote van de ANWB. Die luide ongeveer zo: “Hebben we u ooit de verkeerde kant op gestuurd?  Toen ik die quote las dacht ik direct, dit zou een mooie quote zijn voor een kerk of een dominee. Hebben we u ooit de verkeerde kant op gestuurd? Onwillekeurig dwalen mijn gedachten af en stelde ik mijzelf de vraag : ben ik door de kerk of door een dominee al eens de verkeerde kant op gestuurd? Eerlijk gezegd twijfelde ik daar een beetje over. Stel dat ik nog een stapje verder ga. Stel dat Jezus zelf tegen u en mij persoonlijk zegt: “Heb Ik u ooit de verkeerde kant op gestuurd?”. Ik moest ineens denken aan Johannes 14:6 waarin staat: Jezus zei tegen hem: Ik ben de weg de waarheid en het leven, niemand komt tot de Vader dan door Mij. Zou Hij ons met deze woorden de verkeerde kant op sturen? Ik denk het niet. 

Geloven is niet iets waar je lid van kunt worden. Geloven is niet iets wat alleen op afroep beschikbaar is. God is niet een soort van ANWB waar je alleen terecht kunt wanneer het fout gaat in je leven. Natuurlijk, je kunt altijd bij Hem terecht, maar dat is nooit geheel vrijblijvend.  God vraagt om ons hele hart. Keer je om van je oude leven en volg Hem. Geloven is een levende relatie hebben met de Heer. Hij heeft nog nooit iemand de verkeerde kant op gestuurd. Maak vandaag nog de keuze van je leven en leg je oude leven af, om verder te gaan met Hem. Beleid Hem al je zonden en vraag Hem om vergeving. Jezus is aan het kruis gestorven voor al jouw zonden. Na drie dagen is Hij opgestaan uit de dood en heeft zo de dood overwonnen. Dit alles is onze redding van de eeuwige dood. Jezus is de weg de waarheid en het leven. 

Dit opwekkingslied sluit heel mooi als een soort gebed aan. (opw 429)
Heer wijs mij de weg als ik zelf geen uitkomst zie. Langs wegen die geen mens bedenkt, maakt U mij Uw wil bekend. U geeft elke dag nieuwe liefde, nieuwe kracht. Als ik mijn hand in Uw hand leg. Heer wijs mij de weg. Al moet ik door de wildernis U leidt mij. U toont mij een rivier in de woestijn. Alles zal ooit vergaan maar Uw liefde blijft bestaan. Heer dank u wel dat ik altijd U terecht kan. U bent er altijd voor mij. Amen. 

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *