De kracht van de verstilling.

Gepubliceerd op 2 reacties op De kracht van de verstilling.

In de afgelopen week kreeg ik een uitnodiging om een keer mee te lopen met een Henoch wandeling. De Henoch wandeling is een mannenwandeling die elke laatste dinsdagavond en laatste elke zaterdagmorgen van de maand plaatsvindt in ’t Harde en omstreken. Het verzamel en startpunt was dit keer bij Multifunctioneel centrum Aperloo in ’t Harde. Of je nu gelovig bent, ongelovig of ergens tussenin, je bent altijd van harte welkom. Na een korte introductie van Matthé Vos over de achtergrond van de wandeling, kregen de mannen die voor de eerste keer aansloten de mogelijkheid om zich aan de hand van hun favoriete vervoermiddel te introduceren. Een mooie en ontspannen manier om jezelf voor te stellen.

Voor we van start gingen kregen we een opdracht en een vraag mee om over na te denken. De vraag was “wat zijn je talenten” of “waar ben je goed in” en “onder welke omstandigheden komen deze het beste tot zijn recht”. Daar hoefden we niet direct antwoord op te geven. De opdracht was om de eerste tien minuten van de wandeling in stilte na te denken over deze vraag. Tien minuten in stilte wandelen is voor de één lastig en voor de ander eenvoudig. De vraag beantwoorden had ik meer moeite mee.

Het gekke is dat ik vroeger precies wist waar ik goed in dacht te zijn. Ik deed daar toen graag belangrijk over, maar sinds mijn ommekeer in 2018 is dat radicaal veranderd. In de tien minuten van stilte moest ik gaan nadenken over de vraag wat zijn mijn talenten nu eigenlijk. Tien minuten nadenken over die ene vraag. Al lopend dwaalden mij gedachten, voor ik het in de gaten had, af. Ik begon mij ineens te beseffen hoe geweldig God de natuur eigenlijk had gemaakt. De bomen, al die mooie bloemen, de planten en de prachtige wolken luchten. Het kwam ineens heel sterk binnen.

Voor ik het wist waren de tien minuten voorbij en raakten we al snel met elkaar in gesprek. De sfeer was ontspannen en gaf ons de vrijheid om elkaar meer te vertellen over onze eerste stappen met Jezus. Ook hierin zagen we de grootheid en de onvoorstelbare wijsheid van God. Als mens zien we het leven vaak maar vanuit één perspectief, maar God ziet het complete plaatje. Door ons geloof te delen en te vertellen over wat Jezus voor ons heeft gedaan mogen we anderen inspireren op zoek te gaan naar God.

Na twee uur kwamen we terug bij het verzamelpunt en hebben we met elkaar en voor elkaar gebeden. Een bijzonder moment en onderdeel van de wandeling. Dank u Jezus. Ik kijk terug op een prachtige wandeling en ben enorm opgeladen. Ik ga zeker nog eens mee en ik kan iedereen aanraden om eens aan een dergelijke wandeling mee te doen.

2 reacties

  1. Mooi dat je mee was.
    We mochten inderdaad een mooie inspirerende en bemoedigende avond hebben.

    Warme groet,
    Namens medewerkers HENOCH
    Matthé Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *